neljapäev, 4. detsember 2008

Ahjuliha ehk traditsiooniline jõulupraad

2kg seakarbonaadi
2 dl vett
mugulsibulat
küüslauku
10 pipratera
6 vürtsi
4-5 loorberilehte
soola


Lihal lõikan kamara läbi tillukeste ruutudena pekisema osa ulatuses. Vahele topin küüslaugusektorid, pipra- ja vürtsiterad. Liha asetan kaaneta ahjupotti ja alla valan vee. Ahjus küpseb kuni kamar on kuldpruun. Aegajalt kastan põhja settinud praevedelikuga. Seejärel katan fooliumiga ja küpsetan, kuni liha pehme. Lõpuks lisan sibula ja lasen veel katmata küpseda, kuni sibul läbipaistev. Vahel lisan ka kartulid liha kõrvale. Kahtlemata valmib parim liha puuküttega ahjus ja elektriahjus ma seda teinud ei olegi.


Kommentaare ei ole: