Tainas:
250g võid
200g hapukoort
5dl jahu
1tl soola
Kreem:
1l piima
3dl suhkrut
4sl jahu
4 muna
250g võid
2tl vanillsuhkrut
Taina valmistamiseks sega jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja hapukoor. Näpi tainas ühtlaseks massiks, keera kilesse ja hoia tund aega külmas. Vahepeal valmista kreem. Selleks kuumuta potis piim ja suhkur pidevalt segades keemiseni. Klopi kausis ühtlaseks munad ja jahu. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla segu potti tagasi ja jätka kuumutamist nõrgal kuumusel ja pidevalt segades. Kui kreem on paksenenud, tõsta see tulelt. Jahuta kaane all täielikult. Maitsesta vanillsuhkruga. Vahusta teises kausis toasoe või. Lisa kreem vähehaaval ja pidevalt vahustades. Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga tainas 10 osaks. Rulli tainapallid jahusel laual ükshaaval 24cm kettaks. Et saada ühtlaselt ümmargused kettad, tasanda servad tainale asetatud lahtikäiva tordivormi põhjaga. Äralõigatud servad hoia alles, need küpseta viimasena. Küpseta põhjasid ükshaaval 5min. Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi. Kõige peamiseks kihiks jäta kreem. Küpsetatud tainaservad pudista peeneks ja puista tordile. Serveeri torti kohe (on rabedam) või hoia enne serveerimist külmkapis (jõuab läbi imbuda).
neljapäev, 13. november 2008
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar